top of page

Hoe maakt ChatGPT jouw opleiding?

Bijgewerkt op: 19 mrt.


Je moet een trainingreeks samenstellen. Titanenwerk? Nee, niet als je ChatGPT de fundamenten laat leggen: dan wordt het kinderspel.Stel dat jij een producent van laminaatkeukens bent. En dat je beginnende architecten en interieurontwerpers de voordelen van je materiaal wilt laten ontdekken. (Hallo, Dovy!)

Je slaakt een diepe zucht, want dit wordt een opdracht van wéken.


Stop! Haal diep adem en vraag allesweter ChatGPT om de fundamenten te leggen, zodat jij alleen nog maar hoeft bij te sturen.

"Dat kan niet!", roep je nu uit?

Laat me het tegendeel bewijzen. Ik ging als laminaatleek een kwartier met ChatGPT aan de slag.

Ontdek nu eerst m'n chat met ChatGPT, en kom dan terug naar hier.

Ik vroeg én kreeg alle materialen op mijn bord die ik nodig had:

  • trainingsindeling

  • PowerPoint-inhoud

  • getuigenissen

  • evaluaties

  • invitatiemails

AI een training laten maken = tijd bespaard


Staan er onjuistheden in wat ChatGPT voor me klaarstoomt? Vergat het belangrijke dingen?

Hoogstwaarschijnlijk, want ik gaf de AI-chatbot ... niéts als eigen werkmateriaal. Alleen maar: "Spiegel je aan de informatie die je van Dovy Keukens kent. En duik in je eigen kennisdatabase." Als jij zelf een laminaatproducent bent, voed je ChatGPT vast zelf alle info die het nodig heeft. Maar geef toe: zelfs met mijn gebrekkige briefing legt ChatGPT Plus al vlot de fundamenten waarmee jij het werk van weken tot dagen reduceert.


Let op: voor een uitgebreide opdracht als deze heb je echt wel ChatGPT Plus nodig, de betaalde versie die de krachtige GPT-4 motor gebruikt. De gratis ChatGPT-versie redt het hier met z'n GPT-3.5 niet.


Dovy keukens heeft geen training meer nodig


Wat vind je trouwens van ChatGPT's antwoorden op mijn vraag of het Dovy Keukens wel degelijk kent? Ook al heb ik de feiten nog niet gecheckt, het antwoord komt aardig in de buurt van de waarheid, vermoed ik. Bedenk hierbij dat ChatGPT zonder internettoegang maar kan putten uit informatie tot september 2021.
En dan vraag ik nog even naar oprichter Donald Muylle:Samengevat?


Moet je een trainingspakket samenstellen? Loop dan eerst langs bij ChatGPT. (En een keuken? Bij Dovy. 😉)

415 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page